Через указ Трампа Держдеп відмовив у видачі понад 37 тисяч віз – Reuters

Через указ Трампа Держдеп відмовив у видачі понад 37 тисяч віз – Reuters

Укрінформ
Унаслідок дії указу президента США Дональда Трампа про обмеження в'їзду в країну громадян з ряду країн, американський уряд впродовж минулого року відмовив у видачі понад 37 тис. віз.

Про це повідомило в вівторок інформагентство Reuters.

"Державний департамент США відмовив у видачі понад 37 тис. віз у 2018 році через указ про заборону в'їзду, запроваджений адміністрацією Трампа", - зауважується в повідомленні.

В порівнянні з минулим роком, цей показник виріс приблизно на тисячу, тоді заборона ще не набула повної чинності. Дані, оприлюднені в вівторок, вперше дали уявлення про вплив розпорядження Трампа, запровадженого незабаром після його приходу в Білим дім. Напочатку цей указ був заблокований федеральними судами США, однак потім обмеження були зняті. Особливо відчули на собі його вплив заявники з Ірану, Лівії, Сомалі, Сирії і Ємену. Кількість виданих віз у цих країнах знизилася на 80 % у 2018 році.

Читайте також: Палата представників США прийняла резолюцію, яка припиняє надзвичайний стан у країні

За офіційною статистикою, уряд США відмовив у видачі імміграційних віз для 15 384 заявників. Крім того, були відхилені 21 645 заяв на отримання неімміграційних віз через заборону. Наведені цифри не включають кількість виданих віз чи відмов для громадян інших країн, які не потрапили під дію указу президента США.


Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-