США назвали

США назвали "референдум" на Кубі спробою увічнити диктатуру

Укрінформ
Офіційний Вашингтон засудив проведення вихідними голосувань на Кубі щодо внесення змін до Конституції країни, назвавши це спробою комуністичного режиму навічно закріпити свою диктатуру та не допустити життєво необхідні реформи.

Про це йдеться в офіційній заяві Державного департаменту США, поширеній у вівторок, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"24 лютого комуністичний режим Куби провів так званий "національний референдум" щодо перегляду конституції країни. Не треба нікого обманювати цими діями, спрямованими ні на що інше, як на увічнення режиму однопартійної диктатури. Весь цей процес супроводжувався ретельно вивіреним політичним театром, а також придушенням публічних дебатів",- зауважили в зовнішньополітичному відомстві США.

Як наголосили у Вашингтоні, нова конституція Куби, в першу чергу, підтверджує роль комуністичної партії як єдиної легальної політичної партії в країні. При цьому встановлюється "незворотність" соціалістичної системи, що блокує можливість проведення життєво необхідних економічних реформ. Нова версія конституції також не гарантує кубинському народу його основних свобод, підкреслили в Держдепі.

"У той час як кубинська влада стверджує, що голосування в неділю було демократичним, десятки спостерігачів і мирних демонстрантів піддалися переслідуванням і затриманням, конфіскувалися телефони й інші девайси", - зауважили в американському відомстві.

Крім того, у США нагадали про акцію голодування понад 120 активістів перед так званим референдумом. "Ми рішуче засуджуємо ці спроби заглушити мирні протести, які підтверджують, що лідери Куби побоюються кубинського народу", - йдеться в заяві.

Читайте також: Держдеп закликає Кремль звільнити ув’язнених кримчан

У цьому зв'язку США виступили на підтримку людей на Кубі, які протягом 60 років страждали від провальної політичної системи та економічної безгосподарності. "Ми закликаємо демократичні держави світу приєднатися до нас у взаємодії з народом Куби та їхніми мирними закликами до демократичних реформ", - зауважили в Державному департаменті США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-