Багатотисячний марш Нємцова у Москві вимагає свободи політв`язням

Багатотисячний марш Нємцова у Москві вимагає свободи політв`язням

Фото
Укрінформ
У Москві проходить марш пам'яті Бориса Нємцова.

Про це повідомляє «Новая газета».

За даними «Білого лічильника», марш пам'яті Бориса Нємцова в Москві відвідали 10,8 тисячі осіб. МВС РФ повідомляє про шість тисяч учасників акції.

Колона пройшла від Страсного бульвару до проспекту академіка Сахарова.

Читайте також: Марш пам'яті Нємцова скандує "Герої не вмирають"

Учасники акції скандують: «Россия будет свободной!», «Наше имя Борис Немцов», «Борис Немцов в каждом из нас!», «Герои не умирают!», «Свободу политзаключенным!».

Фото: Роман Цимбалюк/ФБ

Український журналіст Роман Цимбалюк йде з плакатом "Свободу Роману Сущенку".

На акції в Москві присутні також колона «Обмен всех на всех», учасники маршу з прапорами «Бессрочка» (учасники «Бессрочного протеста»), члени партії «Яблоко» і руху «Солидарность», а також прихильники політика Олексія Навального.

Також є колона з чорним банером «Каждого припомним», в ній люди стоять з чорно-білими портретами вбитих журналістів Анастасії Бабурової, Кирила Радченка, Олександра Расторгуєва, Владислава Листьєва, Юрія Щекочихіна, Наталії Естемірової, Дмитра Холодова та інших.

У Москві проходить багатотисячний марш Нємцова / Фото Олексія Гусарова

Організаторами маршу виступили представники «Солидарности», «Парнаса», «Яблока», Фонду боротьби з корупцією, «Партии Перемен», «Либертарианской партии», «Партии 5 декабря" і правозахисного центру «Мемориал».

Акція пам'яті Бориса Нємцова проходить і в Петербурзі, де беруть участь близько тисячі осіб, і в Ростові-на-Дону, де в ній взяли участь кілька десятків людей.

Бориса Нємцова вбили 27 лютого 2015 року на Великому Москворецькому мосту в Москві. Винними у вбивстві політика суд визнав Заура Дадаєва, Анзора і Шадіда Губашевих, Тамерлана Ескерханова і Хамзата Бахаєва. Вони отримали від 11 до 19 років колонії суворого режиму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-