Молдовський спікер заявляє про втручання РФ у вибори

Молдовський спікер заявляє про втручання РФ у вибори

Укрінформ
Спікер парламенту Молдови Андріан Канду вважає, що Росія відкрито втручається в парламентські вибори.

Про це він заявив на одній із виборчих дільниць, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Російська Федерація використала багато інструментів впливу під час нинішньої виборчої кампанії. «Найсвіжіший» з таких фактів - відкриття в Росії (за два дні до виборів) кримінальної справи на лідера Демпартії Влада Плахотнюка)», - зазначив спікер.

Глава молдавського парламенту нагадав також і про так звану міграційну амністію, коли громадянам Молдови, які порушили міграційне законодавство РФ, дозволили виїхати з Росії, а потім повернутися назад (амністія діє з 1 січня по 25 лютого цього року). Не менш яскравим свідченням, за словами Канду, стало й використання РФ з виборчою метою звільнених з афганського полону молдовських пілотів.

Читайте також: У Молдові – парламентські вибори і референдум

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого в Молдові проходять чергові парламентські вибори й консультативний референдум щодо скорочення кількості депутатів парламенту з 101 до 61.

Основними конкурентами на виборах є Партія соціалістів, правляча Демократична партія й опозиційний блок «ACUM» (Зараз), до складу якого входять партії «Дія і солідарність» та «Платформа «Гідність і правда». Для проходження до парламенту партіям необхідно набрати не менш як 6% голосів, а виборчим блокам - 8%.

За даними Центрвиборчкому на 13.00, явка становить трохи більше 27% виборців.

Перші попередні результати голосування буде оприлюднено в ніч з неділі на понеділок, 25 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-