Штати підтримують військових Венесуели, які переходять на бік народу

Штати підтримують військових Венесуели, які переходять на бік народу

Укрінформ
Радник президента США з питань національної безпеки Джон Болтон привітав представників венесуельської армії, які відмовляються виконувати накази Мадуро блокувати доступ до гумдопомоги для населення.

Про це Болтон написав у серії твітер-повідомлень в суботу, повідомляє Укрінформ.

"США надали життєво необхідну допомогу людям Венесуели. Зараз час для того, щоби венесуельські військові пропустили цей вантаж через кордон. Як заявив сьогодні тимчасовий президент Гуайдо, "ті, хто приєдналися до нас, аби врятувати життя венесуельців, є справжніми патріотами", - зауважив Болтон.

Читайте також: На кордоні Венесуели військові стріляли по демонстрантах, є загиблі

Він уточнив, що йдеться про військових, які починають переходити на бік простих людей в протистоянні, яке створив між армією і народом опальний глава режиму Ніколас Мадуро. При цьому Болтон додав відео з військовослужбовцями, які пояснюють свій вибір.

"Ці чотири військовослужбовці Венесуели вирішили сьогодні стати на бік людей, й були підтримані своїм головнокомандувачем Хуаном Гуайдо, і їх привітав демократичний світ. Решта венесуельських військових має слідувати цьому прикладу", - заявив Болтон у іншому дописі.

Читайте також: Болтон скасував візит до Південної Кореї через Венесуелу

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати відправили в Венесуелу сотні тонн гуманітарних вантажів на запит тимчасового президента Хуана Гуайдо. Водночас, Ніколас Мадуро заявив, що це є вторгненням у країну та наказав армії й національній гвардії заблокувати танками прикордонні пункти пропуску.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-