Держдеп створив сайт протидії російській агресії в Україні

Держдеп створив сайт протидії російській агресії в Україні

Укрінформ
Американське зовнішньополітичне відомство створило окремий інтерактивний веб-ресурс "Протидія російській агресії в Україні", на якому зібрало основні факти щодо спроб Росії анексувати Крим, а також вторгнення РФ на сході України.

Сторінка доступна за посиланням.

На сайті зібрані факти, фотоілюстрації, відеофрагменти та інтерактивні карти, які відстежують агресію РФ проти України, починаючи з часів Революції Гідності, до останніх змін в Криму та окупації на Донбасі.

"Військові дії призвели до 13 тис. загиблих, виникнення 1,5 млн внутрішньо переміщених осіб та спричинили потребу в допомозі й захисту для понад 3,4 млн людей", - підкреслюється в супровідному тексті.

Тим часом, Посольство України в США привітало факт створення нового ресурсу американською стороною.

Читайте також: Україна нагадала в ОБСЄ про найманців "Вагнера" і закликала до нових санкцій

"Державний департамент США розробив інтерактивний сайт "Countering Russia's Aggression in Ukraine", в якому зібрані всі події пов'язані з п'ятьма роками агресії Росії в Україні та наведені чіткі факти беззаперечної прямої причетності Російської Федерації до війни на Донбасі та її дії під час окупації Криму", - зауважили в українському дипломатичному відомстві.

В Посольстві наголосили, що цінують співпрацю, солідарність та підтримку Державного департаменту США.

"Це чудовий ресурс для боротьби з дезінформацією та пропагандою Росії", - зауважили в українському дипломатичному представництві у США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-