Від роботи на виборах у Молдові відсторонили спостерігача РФ

Від роботи на виборах у Молдові відсторонили спостерігача РФ

Укрінформ
Моніторинг парламентських виборів в Молдові, які пройдуть 24 лютого, проведуть 4188 спостерігачів, в тому числі 776 іноземних.

Таку інформацію оприлюднили в Центральній виборчій комісії, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«На вибори акредитовано 4188 спостерігачів, в тому числі 776 іноземних, які представляють 58 міжнародних організацій», - йдеться у повідомленні.

Згідно з оприлюдненими даними, найбільше спостерігачів (485) представляють Бюро ОБСЄ з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ), Парламентську асамблею ОБСЄ, ПАРЄ, Європарламент, делегацію Євросоюзу та держави СНД.

Крім цього, моніторинг проводитимуть представники 9 неурядових організацій з 7 країн, а 110 спостерігачів акредитовані від дипломатичних місій у Молдові.

Як повідомляють молдавські ЗМІ, від роботи як спостерігача від місії ОБСЄ відсторонено представника Росії Олександра Кобринського (за дії, які не відповідають роботі спостерігача на виборах).

Читайте також: Демпартія Молдови заявляє про втручання РФ у вибори

Як повідомляв Укрінформ, у неділю, 24 лютого в Молдові пройдуть чергові парламентські вибори. Вибори вперше будуть проходити за новою, змішаною системою: 50 депутатів (з 101) будуть обрані за партійними списками, а решта 51 - за одномандатними округами.

Цього ж дня у країні пройде і консультативний референдум з питання скорочення кількості депутатів парламенту з 101 до 61.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-