Демократи в Конгресі США розробили резолюцію проти

Демократи в Конгресі США розробили резолюцію проти "стіни Трампа"

Укрінформ
Демократи в Палаті представників США розробили резолюцію, яка обмежує повноваження президента використовувати фонди Міноборони й Мінфіну для побудови стіни на кордоні з Мексикою після оголошення надзвичайної ситуації.

Про це заявила в п'ятницю спікер нижньої палати Конгресу Ненсі Пелосі, повідомило видання The Hill.

"Дії президента – незаконні і є насильством над нашою Конституцією й, таким чином, над нашою демократією. У нас – не монархія, ми маємо поділ влади в нашій країні", - заявила в цьому зв'язку Пелосі.

Автором резолюції виступив конгресмен-демократ Хоакін Кастро, водночас його підтримали понад 225 співавторів, в тому числі один республіканець Джастін Амаш. Документ, який охоплює лише одну сторінку, припиняє дію надзвичайної ситуації, оголошеної президентом Дональдом Трампом з метою перерозподілу грошей з інших програм на будівництво прикордонної стіни без затвердження Конгресу.

Читайте також: Трамп вимагає, аби Мюллер припинив "полювати на відьом"

Хоча серед республіканців також є прихильники ідеї обмежити повноваження президента щодо перерозподілу раніше затверджених Конгресом коштів, видання зазначає, що більшість однопартійців Трампа готові протистояти резолюції.

Голосування резолюції в Палаті представників заплановане на вівторок, після тижневих канікул у Конгресі США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-