Євросоюз виділив  €2,2 мільйона на розвиток свободи медіа

Євросоюз виділив €2,2 мільйона на розвиток свободи медіа

Укрінформ
ЄС оголосив про започаткування трьох масштабних проектів у сфері підтримки свободи медіа та плюралізму загальною вартістю 2,2 мільйона євро.

Про це повідомляється на сайті Європейської комісії.
«Сьогодні ЄС виділив 2,2 мільйона євро для трьох окремих пілотних проектів у сфері свободи ЗМІ та плюралізму, які спрямовані на розвиток якісної журналістики та транскордонного співробітництва між медіа-професіоналами та медіа-спілками у цифрову епоху», - йдеться в повідомленні.

Перший проект із бюджетом 1 мільйон 200 тисяч євро сприятиме мобільності молодих професіоналів у сфері медіа та транскордонному обміну між окремими виданнями та журналістськими спільнотами. Він також спрямований на інноваційний розвиток європейського медіа-сектору та на підвищення його якісного і професійного рівня.

Читайте також: Єврочиновники хочуть “закрутити гайки” в Інтернеті

Другий пілотний проект із бюджетом 500 тисяч євро пропонує можливість стажування у ключових європейських медіа-установах для журналістів, які працюють у виданнях, що виходять мовами меншин. Це має сприяти зростанню професійного рівня місцевих видань, учити журналістів ширше сприймати події, сприяти загальному зростанню медіа-культури.

Третій проект, також на півмільйона євро, має на меті уточнення сфер діяльності медіа-організацій на території Євросоюзу. Він допоможе створити спільну платформу для взаємодії між такими організаціями, полегшити їх адаптацію до цифрового світу, що стрімко розвивається.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-