Туск: Солідарність та підтримка - альтернатива

Туск: Солідарність та підтримка - альтернатива "політиці власних інтересів"

Укрінформ
Солідарність - найкращий антидот від роз’єднання, реальна альтернатива "політиці власних інтересів".

Про це зазначив у своєму виступі в Львівському Національному університеті імені Івана Франка Президент Європейської Ради Дональд Туск.

"Я є вчителем історії, але з досвіду знаю, що життя дає набагато цікавіші уроки, ніж вчителі. Наші міста Львів і Гданськ дали нам уроки солідарності і єднання. Солідарність та підтримка – сильніші від озброєної до зубів імперії. Це принцип єдиний для всіх, він єднає людей. Як сказав Іван Павло ІІ, в Гданську, солідарність - це завжди один в іншому, а не один проти іншого. Це найкращий антидот на роз’єднання, і реальна альтернатива для політики "за власні інтереси". Політики, які визнають політику сили, відкидають солідарність", - зазначив Туск.

За словами політика, Львів і його рідний Гданськ посилають світові міцні сигнали свободи. Вони повинні стати провідниками для всіх українців і поляків. Нове тисячоліття вимагає, аби українці і поляки стали вільними від спогадів минулого.

"Ми повинні будувати краще майбутнє для всіх. Шануймо пам'ять про жертв минулого, але не впроваджуймо це в майбутнє, бо це - шлях в нікуди. Досвід минулого навчив нас нового погляду на патріотизм та національну самоідентифікацію. Шукаймо те, що нас поєднує", - сказав Туск.

Читайте також: Важко відрізнити комедіанта від політика у XXI столітті — Туск

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні Президент Європейської Ради Дональд Туск відвідав Львів, де в Національному університеті імені Івана Франка йому вручили диплом Почесного доктора (Doctor Honoris Causa).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-