Жертви тортур в Сирії подали в суд на режим Асада

Жертви тортур в Сирії подали в суд на режим Асада

Укрінформ
Сирійці, які стали жертвами тортур у своїй країні, подали позов до суду в Стокгольмі на режим Асада за злочини проти людяності.

Про це повідомляють Європейський центр з прав людини та конституційних прав і група правозахисних організацій, інформує кореспондент Укрінформу.

"У Стокгольмі дев'ять жертв тортур подали кримінальну скаргу на високопоставлених чиновників в уряді президента Сирії Башара аль-Асада, в тому числі за злочини проти людяності", - йдеться в прес-релізі.

Вони просять у шведської судової системи провести розслідування проти 25 посадовців розвідки, а також тих, хто ще не відомий по імені, і видати міжнародні ордери на арешт.

Кримінальної скарзі в Швеції передували подібні, подані в Німеччині, Франції, Австрії та інших європейських країнах. Наслідком, як повідомляв Укрінформ, став арешт в лютому цього року в Німеччині 2 колишніх офіцерів сирійської розвідки.

Читайте також: Режим Асада здійснив понад 300 хіматак у Сирії

Якщо підозрювані постануть перед судом, щонайменше шість жертв тортур схочуть брати участь в якості свідків на процесі. Крім того, на основі показань, був виданий міжнародний орден на арешт начальника розвідки ВПС Сирії Джаміля Хасана.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-