Екс-радник Трампа фігурує в розслідуванні Конгресу США щодо ядерних технологій

Екс-радник Трампа фігурує в розслідуванні Конгресу США щодо ядерних технологій

Укрінформ
Екс-радник президента США з питань нацбезпеки Майкл Флінн, який був одним із обвинувачуваних у "російській" справі Роберта Мюллера, фігурує в розслідуванні Конгресу США щодо спроби передачі ядерних технологій Ер-Ріяду.

Про це повідомило в вівторок американське інформагентство АР.

"Високопоставлені посадовці Білого дому просували проект, який передбачав передачу технологій ядерної енергетики Саудівській Аравії – незважаючи на заперечення співробітників служб професійної етики та національної безпеки", - наводить видання витяг з доповіді Конгресу.

Читайте також: Трамп наполягає, що "російська" справа Мюллера – це "містифікація"

Як підкреслюється в матеріалі, законодавці з обох партій висловили занепокоєння, що в разі передачі Ер-Ріяду американських технологій, Саудівська Аравія зможе розробити ядерну зброю.

У цьому зв'язку Комітет з питань нагляду та урядових реформ Палати представників, очолюваний демократами, запустив розслідування. Підставою стала низка заяв щодо "неналежної діяльності" в Білому домі пропозиції про будівництво десятків ядерних реакторів в Саудівській Аравії.

Читайте також: У Вашингтоні кажуть, що майже завершили "російське" розслідування

У опублікованому документі, зокрема, підкреслюється, що передачу ядерних технологій у Білому домі просував колишній радник з питань національної безпеки Майкл Флінн. Після звільнення Флінна на початку 2017 року, зусилля очолив офіційний представник Ради національної безпеки Дерек Харві, приведений в адміністрацію Флінном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-