Курди близькі до взяття останнього анклаву ІДІЛ у Сирії - Reuters

Курди близькі до взяття останнього анклаву ІДІЛ у Сирії - Reuters

Укрінформ
Підтримувані США збройні формування вже близькі до ліквідації останнього анклаву так званої Ісламської Держави на території Сирії.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на джерела в командуванні Сирійських демократичних сил.

"Сирійські демократичні сили, в яких домінують курди і які підтримують США, у вівторок уже майже взяли останній підконтрольний Ісламській Державі район на сході Сирії. Падіння цього анклаву поставить крапку на існуванні цього самопроголошеного халіфату", - йдеться в повідомленні.

Цим останнім анклавом, який утримують бойовики Ісламської Держави на території Сирії є село Багхуз на березі ріки Євфрат біля кордону з Іраком.

Як відомо, бойовики з ІДІЛ проголосили свій халіфат у 2014 році в іракському Мосулі, а їх лідер Абу Бакр аль-Багдаді назвав себе лідером усіх мусульман світу. Проте за останні 5 років ці ісламісти зазнали тяжких поразок в Сирії та Іраку, і після падіння згаданого вище села на сирійсько-іракському кордоні Ісламська Держава фактично буде знищена.

Читайте також: Сирійські курди просять США не виводити війська повністю

Нагадаємо також, що в понеділок командування Сирійських демократичних сил попрохало США залишити хоча би 1500 своїх військових у Сирії для підтримки в боротьбі проти ісламістів. Загалом же більшість території Сирії була повернута за останні кілька років під контроль урядових військ Башара аль-Асада. Відтак, війна, яка триває в цій близькосхідній країні з 2011 року, вже наблизилась до завершення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-