Байден - про агресію РФ: Хуліган захоплює території сусіда і порушує договори

Байден - про агресію РФ: Хуліган захоплює території сусіда і порушує договори

Укрінформ
Солідарні дії Європи і Америки з протидії агресії РФ проти України, є відображенням ключових цінностей Заходу, та відповідає його базовим інтересам.

Про це в суботу під час виступу на Мюнхенській конференції з безпеки заявив колишній віце-президент США Джозеф Байден.

«Коли хуліган незаконно захоплює території сусіда, і порушує договори з контролю над озброєнням, які були основою нашої спільної безпеки три десятиліття, ми разом засуджуємо це кричуще порушення міжнародних норм, зміцнюємо наші військові спроможності та політичну єдність. Я дуже гордий тим, що тут, в Європі, ми маємо коаліцію, щоб відповісти на агресію Росії проти України. Це основа нашої ідентичності, основа нашого духу, це те, що відповідає нашим власним інтересам», - зауважив американський політик.

Читайте також: Байден: Росія слабшає, але стає агресивнішою

Він висловив переконання, що НАТО залишається серцем колективної безпеки, і підкреслив, що саме за його допомогою вдавалося зберігати мир і стабільність протягом минулих 70 років. Зараз, за словами Байдена, західні демократії постали перед моментом істини, який пропонує унікальний тест для солідарності і для їх спільного майбутнього.

«Ми намагаємося встановити нові відносини з Китаєм, що піднімається, а також із Росією, яка занепадає, але агресивність якої зростає. Китай позиціонує себе як глобальну силу та світового гравця. Росія використовує будь-який наявний інструмент, щоб підірвати та дестабілізувати демократії в Європі, включаючи Україну, де у наші дні все ще є очікування активної війни», - сказав Байден.

Він зауважив, що у цих подіях йдеться про більше, ніж про геополітичні впливи. Триває також ідеологічне протистояння, змагання систем та цінностей.

«Це такого роду змагання, для якого наше трансатлантичне співтовариство та інституції, і саме НАТО, були створені по завершенню Другої світової війни. Зараз вперше з того часу ми вступаємо у період коливань та невизначеності… Але ми повернемось. Хай ніхто не має сумніву в тому, що ми повернемось», - наголосив колишній віце-президент США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-