Байден: Росія слабшає, але стає агресивнішою

Байден: Росія слабшає, але стає агресивнішою

Укрінформ
Росія слабшає, але не припиняє своїх агресивних дій і продовжує активну війну в Україні.

Про це у суботу під час виступу на Мюнхенській конференції з безпеки заявив колишній віце-президент США Джо Байден, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми маємо справу з дедалі потужнішим (впливом — ред.) Китаю і Росії, яка слабшає, але стає все більш агресивною”, - сказав Байден.

За його словами, Китай та Росія бачать себе глобальними гравцями на світовому ринку і борються за владу. “Зараз це не лише геополітична і ідеологічна боротьба, але й боротьба систем цінностей”, - наголосив він.

Читайте також: ЄС оголосить у понеділок про нові санкції проти Росії - Клімкін

Байден також сказав, що США і НАТО продовжуватимуть протистояти російській агресії в України і головний механізм тут - санкції.

“Багато переговорів і процесів відбується за лаштунками, але це не означає, що нічого не робиться… потрібно дати Росії чітко зрозуміти, що вона заплатить ціну за всі свої неправомірні дії”, - наголосив він.

За його словами треба усіляко допомагати країнам, не членам НАТО, таким як Україна та Грузія. А ще, додав Байден, потрібно зміцнювати кібербезпеку і не забувати про російський народ, усіляко сприяти тому, щоб вони розуміли, що майбутнє будується на західній демократичній моделі, а не на авторитарній.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-