Штати задоволені рішенням суду в Гаазі щодо заморожених активів Ірану

Штати задоволені рішенням суду в Гаазі щодо заморожених активів Ірану

Укрінформ
Вашингтон привітав рішення Міжнародного суду в Гаазі, який відхилив судовий позов Тегерана щодо розблокування заморожених іранських активів, які Штати пропонують пустити на компенсації жертвам терактів Ірану.

Про це йдеться в офіційній заяві, поширеній у середу Офісом речника Державного департаменту США, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні Міжнародний суд ухвалив попереднє рішення по окремих іранських активах, відкинувши безліч безпідставних заяв Ірану, а також суттєво звузивши питання, що залишаються. Це велика перемога для Сполучених Штатів", - підкреслюється в заяві.

Читайте також: Мінюст США звинуватив у шпигунстві жінку-офіцера контррозвідки

У Вашингтоні назвали судовий позов Тегерана спробою зловживання юридичним процесом і спотворення принципів міжнародного права. Цього разу ціль Тегерана - протидіяти жертвам тероризму іранського режиму, включаючи сім'ї миротворців США, які загинули під час бомбардування казарм морської піхоти в Лівані 1983 року, наголосили в Держдепартаменті США.

Як повідомляв Укрінформ, у середу Міжнародний суд в Гаазі розглянув позов Ірану щодо повернення заморожених Сполученими Штатами активів у розмірі близько $2 млрд. Верховний суд США у 2016 році ухвалив рішення, що Іран має виплатити компенсації тим, хто вижив, і родичам жертв терактів, відповідальність за які була покладена на Тегеран.

Читайте також: Іран проти США: суд у Гаазі винесе рішення про повернення $2 мільярдів

Як підкреслили в Держдепартаменті, "Сполучені Штати продовжуватимуть активно підтримувати жертв тероризму і протистояти зусиллям Ірану завадити їм отримати законні відшкодування". При цьому в Вашингтоні наголосили, що іранські лідери повинні забезпечити позитивне майбутнє для своєї країни шляхом припинення кампанії терору та руйнування у всьому світі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-