Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Перші враження від «дня Сурка». Династія Путіних – на распутьє

Перші враження від «дня Сурка». Династія Путіних – на распутьє

Укрінформ
Лакмусовим папірцем держави Ерефії за путінським сценарієм є масовий терор

Одразу скажу – слово не українське і не хотілося б ображати ховрашків. І щоб ця мила тваринка не несла відповідальність за погоду, тим більше політичну. Отже, перші враження від чергової статті В.Суркова «Нєзавісімой газєтє» 12 лютого 2019 р. «Долгоє государство Путіна».

Далі – кілька тез цього ідеолога путінського режиму, як дзеркала російських спецслужб.

«Русской истории известны, таким образом, четыре основные модели государства, которые условно могут быть названы именами их создателей: государство Ивана Третьего (Великое княжество/Царство Московское и всей Руси, XV–XVII века); государство Петра Великого (Российская империя, XVIII–XIX века); государство Ленина (Советский Союз, ХХ век); государство Путина (Российская Федерация, XXI век)».

Таким чином В.Сурков дає зрозуміти, що лакмусовим папірцем держави РФ-ії за путінським сценарієм є масовий терор. Мільйони повинні загинути для державного блага. І свої, і чужі.

Все, що згадав у своєму творінні путінський ідеолог, – це найстрашніші сторінки імперського становлення. Це численні жертви і терор опричнини, це різані бороди – своїм, численні жертви і знищений Батурин та зруйнована Січ – у сусідів. Врешті, мільйони жертв Голодомору і т.д. На терези історії проти смертей і знущань покладене Великодержавницьке самокрасування і страх усіх сусідів перед моторошною і безглуздою жорстокістю Російсько-совкової імперії.

«Россия рушиться прекратила, начала восстанавливаться и вернулась к своему естественному и единственно возможному состоянию великой, увеличивающейся и собирающей земли общности народов».

Природний стан путінського режиму, як і більшості імперських намагань – це агресія і захоплення інших держав і народів!? Адже імперія – це велика піраміда на кшталт МММ, тільки кривава. Вона починає руйнуватися – і досить швидко, коли зупиняє загарбницькі війни.

Питання одне. При чому тут народи, національності? Адже в імперії немає окремих національностей, а лишень пряме підпорядкування смиренних рабів метрополії. Як на мене, це спроба сховати бажання агресії за погано сформульованою ідеєю «Рускага міра» чи ще якимись бажаннями примітивних гопників з ядерною кнопкою. Давайте згадаємо, що особливе божественне призначення «Рускага міра» досить відверто тхне теорією арійської надлюдини, що дає право знищувати сусідів, поглинаючи їхні землі і поневолюючи тих, хто здається на милість загарбників.

Нарешті, теорія «глубінной держави» – це бажання В.Суркова виправдати наявність і первинність апарату державного примусу й насилля. Не апарат насилля і правопорядку захищає суспільні інтереси, що формулюються представницькими інститутами (всенародно обраними представниками виконавчої й законодавчої гілок влади), а саме поліція, фсб, армія є основою нинішнього режиму РФ, які визначають напрямок розвитку держави «глибинного народу», що прагне і слухається лише царя.

Чи не звідси поведінка «глибинного народу» (читай – гопників пітерських підворотень) стала нормою для російської еліти? Звідси лавровський мат на камеру, «ти глаза нє атваді – ти сюда сматрі» в стінах РБ ООН?

Висновок: СТРАШНО! Аби ж було б куди, подалі від них. А так, династія Путіних на распутьє?!

Володимир Толкач

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-