В Іспанії ченці не дають перепоховати Франко, влада погрожує судом

В Іспанії ченці не дають перепоховати Франко, влада погрожує судом

Укрінформ
Іспанські влада погрожує притягнути до відповідальності ченців бенедиктинської монастиря у разі спроб перешкодити ексгумації останків диктатора Франсіско Франко.

Про це повідомляє "Ехо Москви".

Франко похований у меморіальному комплексі у Долині Полеглих, за яким наглядають служителі бенедиктинського монастиря. Родичі померлого диктатора хочуть перепоховати його останки у соборі Альмудена в столиці.

У цій иниціативі їх підтримують соціалісти. За їх словами, Долина Полеглих має стати місцем примирення після кровопролитної війни, а не вшанування диктатора. Меморіальний комплекс, збудований за наказом Франка,розташований у передмісті Мадрида. Там само поховані 34 тисячі загиблих учасників Громадянської війни в Іспанії у другій половині 30-х років минулого століття. Але підписані лише дві могили: Франко та його союзника Хосе Антоніо Пріми де Рівери.

Суд дозволив перезахоронение Франко ще в 2016 році, але провести ексгумацію Франка досі не вдалося. Упродовж багатьох місяців ченці не пускають туди судмедекспертів.

Влада Іспанії кваплить із врегулюванням питання. Уряд вчора дав два тижні рідним сім'ї Франка, аби ті визначилися з місцем його перепоховання. Мадрид також пригрозив ченцям заходами юридичного характеру, якщо вони й далі заважтимуть ексгумації.

Як повідомлялося раніше, багато років Долина Полеглих була місцем збору шанувальників Франсіско Франко. Там проводили урочисті церемонії та святкували ювілеї диктатора. З 2007 року будь-які політичні акції там заборонені. Минулої осені могилу Франка облили червоною фарбою.

Фото: Georgio/fr.wikipedia.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-