В.о. генпрокурора США обіцяє не заважати

В.о. генпрокурора США обіцяє не заважати "російському" розслідуванню Мюллера

Укрінформ
Призначений президентом США Дональдом Трампом в.о. генпрокурора Метью Уітакер заявив, що він жодним чином не втручався у розслідування Роберта Мюллера та пообіцяв не заважати його роботі в подальшому.

Про це Уітакер заявив у п'ятницю, під час слухань в Юридичному комітеті Палати представників, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Я жодним чином не втручався в розслідування спеціального прокурора", - відповів Уітакер на запитання конгресменів, додавши, що в цій справі дотримувався "спеціальних положень" щодо спецпрокурора.

У цьому зв'язку він наголосив, що продовжить роботу на посаді "у відповідності до правил, встановлених урядом".

Він також заявив, що не обговорював деталей "російського" розслідування з ким-небудь в адміністрації Трампа.

"Я не говорив про розслідування спецпрокурора з високопоставленими чиновниками Білого дому", - підкреслив він.

Читайте також: Манафорту в березні оголосять вирок у "російській справі"

Як повідомлялося, після звільнення генерального прокурора Джеффа Сешнса, а також його заступника, якому формально підпорядковувався в Міністерстві юстиції офіс спецпрокурора Роберта Мюллера, на посаду в.о. генпрокурора був призначений Метью Уітакер. Перед цим він виступав з критикою на адресу розслідування Мюллера, що встановлює факти втручання Росії в президентські вибори в США.

Водночас, очевидно, Уітакер не залишатиметься на чолі Мін'юсту довгий період. Зараз у Сенаті США відбувається процес затвердження на посаді генпрокурора США Вільяма Барра, який вже очолював Мін'юст США за часів президента Джорджа Буша-старшого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-