Клінтон назвала вихід Штатів з ракетного договору

Клінтон назвала вихід Штатів з ракетного договору "подарунком" для Путіна

Укрінформ
Екс-глава Держдепартаменту США і противник Дональда Трампа на президентських виборах Гілларі Клінтон розкритикувала рішення нинішньої адміністрації Білого дому вийти з Договору про скорочення ракет середньої і меншої дальності (РСМД).

Про це вона заявила під час виступу в Джорджтаунському університеті американської столиці, повідомляє "Голос Америки".

"Це подарунок Путіну. США виходять з ДРСМД без залучення її до відповідальності за порушення договору", - заявила американський політик.

Читайте також: Україна зможе розробляти свої ракети після припинення дії договору РСМД - Пайфер

Вона наголосила, що США мають знімки в доказ того, що Москва порушувала угоду. При цьому Клінтон зазначила, що російська сторона легко відбулася.

Колишній держсекретар також висловила жаль, що адміністрація Обами, в якій вона займала високу посаду, не вжила достатніх зусиль, щоб змусити Москву виконувати угоду.

"Нам необхідно було чітко дати зрозуміти – як американцям, так і громадянам Росії, Європи і іншим, що Росія ухиляється від виконання договору. Ми повинні були почати переговори з цього питання, щоб змусити Росію його дотримуватися. Замість цього ми просто вийшли з ДРСМД», – заявила Клінтон.

Читайте також: Росія вийшла з “ракетного договору” вже багато років тому - заступниця Помпео

Нагадаємо: офіційний Вашингтон офіційно заявив про припинення своєї участі в Договорі РСМД, підписаному в 1987 році президентами СРСР і США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-