Могеріні назвала єдиний можливий вихід для Венесуели

Могеріні назвала єдиний можливий вихід для Венесуели

Укрінформ
Єдино можливим рішенням поточної кризи у Венесуелі є мирне та демократичне рішення, пошуку якого сприятиме Міжнародна контактна група.

Про це у четвер, 7 лютого заявила високий представник ЄС Федеріка Могерині під час відкриття зустрічі Міжнародної контактної групи у Монтевідео. Відповідне повідомлення розміщено на сайті Служби зовнішніх дій ЄС.

«Сьогодні нас зібрала спільна занепокоєність ситуацією у Венесуелі. Ми можемо мати відмінні точки зору та розуміння причин цієї кризи, але ми поділяємо спільну мету: сприяти політичному, мирному та демократичному рішенню. Це не лише кращий з можливих вихід із ситуації, це єдино можливий вихід, якщо ми хочемо уникнути страждань та хаотичних та небезпечних процесів», - зауважила високий представник ЄС.

Вона подякувала президенту Уругваю, який приймає зустріч Міжнародної контактної групи, та привітала учасників – представників Німеччини, Болівії, Коста-Рики, Франції, Еквадору, Іспанії, Італії, Мексики, Нідерландів, Португалії, Великої Британії і Швеції.

«Завданням цієї групи не є організовувати процеси або нав’язувати венесуельцям рішення, - зрозуміло, що вирішення цієї кризи має виходити від народу Венесуели - для венесуельців рішення по Венесуелі. Ми не маємо також наміру бути посередниками або брати участь у прямих переговорах. Разом з цим, ми переконані, що ця міжнародна ініціатива є важливою для того, щоб супроводжувати мирний та демократичний вихід із поточної кризи шляхом проведення вільних, прозорих та легітимних президентських виборів», - наголосила Могеріні.

Читайте також: Венесуелі потрібен власний суверенітет, а не сподівання від РФ чи Куби - Держдеп

Вона підкреслила, що для досягнення успіху необхідні спільні зусилля та єдині підходи від всіх залучених регіональних та міжнародних акторів.

«Це також є наміром для нашої групи: просувати спільне розуміння ситуації в країні та сприяти спільним діям міжнародного співтовариства», - додала високий представник ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-