Сім країн у Вашингтоні підписали заяву щодо мирного врегулювання в Сирії

Сім країн у Вашингтоні підписали заяву щодо мирного врегулювання в Сирії

Укрінформ
Міністри закордонних справ групи із семи країн підписали в Вашингтоні спільну заяву щодо складної політичної ситуації в Сирії, підкресливши, що її можна розв'язати лише політичним шляхом, без застосування зброї.

Про це повідомив Державний департамент США за результатами зустрічі в середу в американській столиці, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Для конфлікту в Сирії не існує військового рішення, так само як немає альтернативи політичному розв'язанню, тому є спільна потреба в дипломатичних зусиллях, а також у міжнародній політичній волі для припинення сирійського конфлікту та полегшення тривалих страждань сирійського народу", - наголосили глави зовнішньополітичних відомств.

Читайте також: Сенат США схвалив санкції проти Сирії, Ірану та РФ

Вони висловили тверду рішучість зосередити спільні зусилля щодо розв'язання конфлікту політичним шляхом, відповідно до Резолюції РБ ООН по Сирії №2254.

"Ті, хто прагне дестабілізувати регіон або вдатися до військового рішення, тільки підвищують ризики небезпечної ескалації та роздувають масштабну пожежу в регіоні", - йдеться в заяві.

У цьому зв'язку учасники зустрічі підтвердили підтримку ООН зі свого боку.

Читайте також: Сенат США затвердив законопроект проти поспішного виведення військ із Сирії

"Ми підкреслюємо, що Управління спеціального посланника ООН з питань Сирії має чіткий мандат від Генерального секретаря і Ради Безпеки ООН для просування цих завдань і закликаємо всі сторони докласти зусиль для припинення сирійського конфлікту", - зауважується в спільному документі.

Заяву після зустрічі в Вашингтоні підписали глави зовнішньополітичних відомств Єгипту, Франції, Німеччини, Йорданії, Саудівської Аравії, Великої Британії і США.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-