Brexit: Мей їде до Брюсселя шукати вихід з глухого кута

Brexit: Мей їде до Брюсселя шукати вихід з глухого кута

Укрінформ
Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей у четвер у Брюсселі зустрінеться з президентом Єврокомісії з метою пошуку виходу із глухого кута у питанні угоди про вихід Сполученого Королівства з Євросоюзу.

Про це повідомляє Mirror.

“Представник Європейської комісії заявив, що президент Жан-Клод Юнкер прийме прем'єр-міністра Великої Британії цього четверга”, - йдеться у повідомленні.

Водночас, представник ЄК додав, що Юнкер прийматиме Мей через день після зустрічі з прем'єр-міністром Ірландії Лео Варадкаром, який прямує до бельгійської столиці, щоб обговорити підготовку до Brexit без угоди.

Зазначається, що сьогодні Мей зібрала свій кабінет та відвідала Північну Ірландію, прагнучи заручитися підтримкою щодо перегляду частини угоди про Brexit.

Читайте також: Перший міністр Шотландії: Британія "навіть близько не готова" до Brexit

Як повідомлялося, під час розгляду угоди щодо Brexit 29 січня британський парламент відхилив можливість «жорсткого» виходу без досягнення угоди з ЄС, а також не прийняв пропозицію про відтермінування Brexit з 29 березня на кінець 2019 року.

Крім того, британські парламентарії виступили за виключення з угоди пункту щодо прикордонного сполучення між Ірландією та Північною Ірландією, що не дозволяє встановлення жорсткого кордону на цій ділянці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-