Інавгураційниим комітетом Трампа зацікавилася прокуратура

Інавгураційниим комітетом Трампа зацікавилася прокуратура

Укрінформ
Прокуратура Нью-Йорка відправила офіційний запит на отримання документів до інавгураційного комітету Дональда Трампа, що може означати початок ще одного розслідування проти команди нинішнього президента США.

Про це повідомив у понеділок центральний американський телеканал ABC News.

"Прокурори Південного округу Нью-Йорка виступили з вимогою до комітету президента Дональда Трампа надати на розгляд документацію", - зазначається у повідомленні телеканалу із посиланням на джерела, обізнані із ситуацією.

Це свідчить про  те, що навіть якщо розслідування спецпрокурора й може добігати кінця, президентові Трампу загрожує інше розслідування. При цьому підкреслюється, що справу розглядає відділ, який відповідає за боротьбу з корупцією.

Зокрема, як стало відомо ABC News, прокурори хочуть встановити всі записи, що стосуються донорів комітету, які зібрали у фонд рекордні $107 млн.

Читайте також: Втручання у вибори США: росіяни "злили" деталі розслідування Мюллера

Як повідомляється, $104 млн з цієї суми були витрачені. Для порівняння, під час першої інавгурації Барака Обами було зібрано $53,2 млн та витрачено $51 млн, що понад удвічі менше, ніж під час заходів із Трампом.

У самому ж інавгураційному комітеті підтвердили, що отримали повістку, яка вимагає представити документи, й зазначили, що мають намір співпрацювати з розслідуванням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-