США офіційно повідомили Москву про початок виходу з ракетного Договору

США офіційно повідомили Москву про початок виходу з ракетного Договору

Укрінформ
Держдеп США офіційно повідомив Москву про призупинення своєї участі в Договорі про ліквідацію ракет середньої та малої дальності (РСМД), а також про початок процедури виходу з нього.

Про це йдеться у заяві Держдепу, поширеній у суботу, повідомляє Укрінформ. 

«Сьогодні США офіційно повідомили Росію та інші сторони Договору про те, що Сполучені Штати виходять з ДРСМД протягом шести місяців, відповідно до статті XV Договору»,- зазначається в документі.

При цьому у Вашингтоні підкреслили, що наслідки, пов`язані з порушенням Росією домовленостей, «поставили під загрозу інтереси Сполучених Штатів». Через це американська сторона «більше не може бути обмежена угодою, оскільки Росія відкрито порушує її», підкреслили у Вашингтоні.

Читайте також: Росія призупиняє участь у Договорі про ліквідацію ракет середньої та меншої дальності

«Якщо Росія не повернеться до повного й підзвітного дотримання ДРСМД шляхом ліквідації всіх ракет 9M729, їхніх пускових установок та пов'язаного з ними обладнання в цей шестимісячний період, договір припинить чинність», - зауважили в Державному департаменті США.

Як повідомляв Укрінформ, 4 грудня 2018 року Вашингтон дав Росії 60 днів для того, щоб повернутися до виконання договору РСМД. Цієї п'ятниці США заявили, що з 2 лютого офіційно виходять з Договору про ліквідацію ракет малої середньої дальності, підписаного в 1987 році президентами СРСР і США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-