ЄС розслідує скандал з експортом м’яса хворих тварин з Польщі

ЄС розслідує скандал з експортом м’яса хворих тварин з Польщі

Укрінформ
Єврокомісія розпочинає розслідування через скандал на скотобійній фабриці у Польщі, де забивали хворих тварин, а їх м'ясо було експортоване до 13 країн ЄС.

Про це заявила у п'ятницю, 1 лютого, речниця Єврокомісії, повідомляє DW.

Як зазначається, вже найближчого понеділка на фабрику, що у Мазовецькому воєводстві, мають поїхати представники контролюючих органів ЄС, щоб проаналізувати ситуацію.

Очільник головного польського ветеринарного управління Павел Нємчук підтвердив проведення нелегальних забоїв худоби. "Це була нелегальна процедура вночі, коли ветеринарний нагляд був відсутній", - заявив Нємчук.

Читайте також: Скандал з яловичиною: у Словаччині викликали на «килим» польського посла

Тим часом фабрику, проти якої почала розслідування також польська влада через нелегальний забій худоби, закрито. Звідти у продаж надійшло вже 9,5 тонни м'яса, третина якого потрапила до щонайменше 13 країн ЄС, у тому числі до Німеччини, Франції, Іспанії, Естонії, Фінляндії, Угорщини та інших. Але, за даними влади, ризики для здоров'я споживачів відсутні: ветеринарні та санітарні дослідження підтвердили придатність продуктів з цього м'яса до споживання. Утім, м'ясо було вилучене з ринку.

Варшава вже оголосила про посилення контролю на скотобійних підприємствах.

Раніше повідомлялося, що міністр аграрної політики Словаччини Габріела Матекна викликала посла Польщі Кшиштофа Стржальку через скандал, пов'язаний із експортом м'яса хворих корів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-