Норвегія занепокоєна через викиди діоксиду сірки на кордоні РФ

Норвегія занепокоєна через викиди діоксиду сірки на кордоні РФ

Укрінформ
Міністр навколишнього природного середовища Норвегії Ула Ельвестуен заявила, що відповідальність за викиди діоксиду сірки на кордоні РФ з Норвегією лежить на Росії.

Про це повідомляє норвезьке видання Barents Observer.

«На Росії лежить відповідальність за викиди (сірки на кордоні з Норвегією - ред.)» - сказала Ельвестуен.

ЗМІ повідомляють, що вона має намір обговорити проблему транскордонного перенесення атмосферних викидів з підприємства "Норнікеля" у Мурманській області з главою Мінприроди РФ Дмитром Кобилкіним у Москві в лютому

В управлінні Росспоживнагляду по Мурманській області виданню повідомили, що в прикордонному Печенгському районі за останній час жодного перевищення норм зафіксовано не було.

25 січня в Печенгському районі, де розташовані промислові потужності АТ "Кольська ГМК" (КГМК, "дочка" "Норнікеля"), мурманський Гідрометцентр зафіксував кратне перевищення рівня гранично допустимої концентрації (ГДК) викидів сірки.

Читайте також: У Норвегії обговорили співпрацю з Україною у сфері кіно

На сайті мурманського Гідрометцентру повідомлялося, тоді в прикордонному з Норвегією селищі Нікель допустима концентрація діоксиду сірки була перевищена в 4,7 рази. 23 січня було зафіксовано десятиразове перевищення, 24 січня - триразове. Промислові підприємства Печенгського району, Апатитов, Ковдора, Мончегорська, Оленегорська і Кандалакші отримали попередження про необхідність скорочення викидів.

Екологічна організація "Беллона" з посиланням на адміністрацію норвезької комунни Сер-Верангер повідомляла, що місцева влада застерігає жителів, які страждають захворюваннями серцево-судинної системи і органів дихання, від "перебування на відкритому повітрі і відвідування району Сванвік", розташованого за 8,5 км від російського підприємства.

Фото: Томас Нільсен

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-