Для України важливо зберігати взаємодію з МВФ після виборів – Аслунд

Для України важливо зберігати взаємодію з МВФ після виборів – Аслунд

Укрінформ
Незалежно від того, якими будуть результати виборів в Україні цього року, керівництво країни має продовжувати взаємодію з МВФ для збереження фінансової стабільності.

Таке переконання висловив у коментарі Укрінформу відомий міжнародний експерт в економічній і фінансовій сфері, представник "Атлантичної ради" в Вашингтоні Андерс Аслунд.

"Зараз Центробанк (України – ред.) зміцнив своє лідерство й запроваджує дуже сувору монетарну політику, на яку погоджується МВФ. Міністр фінансів також реалізовує вимогливу фіскальну політику відповідно до вимог Фонду", - зауважив Аслунд, коментуючи економічні перспективи для України в 2019 році, після затвердження нової програми Stand-By.

Крім того, за його словами, порядок денний співпраці України і МВФ наразі не передбачає забагато реформ, враховуючи те, що цього року українці обиратимуть і президента, і парламент. "По суті, це для того, щоб зафіксувати фіскальну й монетарну політику (в Україні – ред.)", - підкреслив Аслунд.

Читайте також: Аслунд розповів, які санкції будуть "болючими" для Росії

Він нагадав, що, за діючою програмою Фонду, Україна може отримати ще два транші нинішнього року – навесні й восени. Причому, ця програма працюватиме впродовж нинішнього року, поки в Україні формуватиметься новий парламент і уряд. І вже після цього новопризначений уряд прийматиме рішення щодо подальших відносин з Фондом.

Відповідаючи на запитання, наскільки важливо для України продовжувати нинішній курс співпраці з МВФ після виборів, Аслунд підкреслив: "Звичайно, роль кожної країни – це підтримувати й забезпечувати відповідальну фіскальну та монетарну політику, що забезпечує взаємодія з МВФ".

Читайте також: Путін зрадів скасуванню зустрічі із Трампом під час G20 — Гербст

Як повідомляв Укрінформ, 19 жовтня минулого року МВФ і уряд дійшли згоди про запровадження нової програми кредитування української економіки Stand-by замість програми розширеного фінансування EFF. Нова програма була затверджена Виконавчою радою Фонду 18 грудня, її обсяг становить 3,9 млрд доларів США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-