Катастрофа МН17: позивачів до Росії і Путіна вже майже 300

Катастрофа МН17: позивачів до Росії і Путіна вже майже 300

Укрінформ
Адвокат Джеррі Скіннер заявив, що до позову проти Росії та Володимира Путіна, який був поданий до Європейського суду від імені родичів загиблих пасажирів малайзійського "Боїнга", збитого на сході України в 2014 році, приєдналися понад 200 осіб.

Про це повідомляє "Эхо Москвы".

"Більше двохсот людей приєдналися до позову проти Російської Федерації і особисто Володимира Путіна, який був поданий до Європейського суду від імені родичів загиблих пасажирів малайзійського Боїнга, збитого на сході України в 2014 році. Зараз позивачів майже 300 осіб", - повідомив адвокат Джеррі Скіннер.

Він також нагадав, що сума компенсації, заявлена в позові - 330 мільйонів доларів.

Читайте також: Прокуратура РФ не бачить підстав допитувати росіян щодо катастрофи МН17

Як повідомлялося, пасажирський Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс МН17 з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий бойовиками на Донбасі в липні 2014 року. На борту лайнера знаходилися 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Міжнародна спільна слідча група повідомила, що літак рейсу MH17 над окупованою територією Донбасу 17 липня 2014 року було збито зенітно-ракетним комплексом "Бук", який належить 53-й зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони російських збройних сил, яка дислокується в Курську.

Австралія і Нідерланди офіційно обвинуватили Росію у відповідальності за знищення малайзійського пасажирського літака рейсу МН17 в 2014 році.

Джеррі Скіннер - юрист Flamingos Air, Amsterdam and Partners, адвокат, який подав, від імені родичів жертв збитого над Донбасом малайзійського Боїнга, позов до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) проти РФ і президента Путіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-