Втручання у вибори США: росіяни

Втручання у вибори США: росіяни "злили" деталі розслідування Мюллера

Укрінформ
Росіяни викрали зібрані спеціальним прокурором США Робертом Мюллером докази втручання Росії у вибори президента й опублікували їх в інтернеті.

Про це повідомляє The Guardian.

«Докази, зібрані спеціальним адвокатом Робертом Мюллером, були отримані росіянами і просочилися в інтернет у спробі дискредитувати його розслідування щодо втручання Москви в політику США», - йдеться в повідомленні.

Деталі розслідування, яке вже майже закінчено, було опубліковано в Інтернеті з метою дискредитації роботи Мюллера, зазначили прокурори.

Більше тисячі файлів, якими він конфіденційно поділився з адвокатами обвинувачених російських хакерів, були завантажені на файлообмінник і поширені через Twitter-акаунт Hacking Redstone.

«Ми маємо доступ до бази даних розслідування спецпрокурора Мюллера, оскільки зламали сервер РФ з інформацією про справу російських тролів. Ви можете переглянути всі файли Мюллера про російську змову. Приємного читання!»- йдеться в повідомленні, опублікованому в жовтні 2018 року.

Читайте також: Екс-радник Трампа розгляне можливість співпраці з Мюллером - ЗМІ

Як було встановлено, акаунт зареєстрований з російської IP-адреси. Слідчі ФБР теж не виявили доказів злому серверів, що вказує на відповідальність російської сторони за витік даних.

Раніше виконувач обов'язків генерального прокурора США Метью Вітакер заявив, що спецпрокурор Роберт Мюллер закінчує своє розслідування відносно російського втручання в президентські вибори 2016 року й припустимої змови передвиборчого штабу Дональда Трампа з росіянами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-