США закликали бізнес уникати угод, пов'язаних із венесуельськими золотом і нафтою

США закликали бізнес уникати угод, пов'язаних із венесуельськими золотом і нафтою

Укрінформ
Радник президента США з питань національної безпеки Джон Болтон закликав представників бізнесу утриматися від укладання контрактів, де фігурують національні ресурси Венесуели, які міг розкрасти режим Мадуро.

Про це він написав у Twitter.

"Моя порада банкірам, брокерам, торговцям, посередникам та іншим підприємцям: не укладайте угод із золотом, нафтою або іншими товарами з Венесуели, які розкрадає у венесуельського народу мафія Мадуро. Ми готові продовжувати вживати заходів", - зазначив радник Білого дому.

Заява Болтона пролунала після того, як у понеділок уряд США запровадив санкції проти державної нафтової компанії Венесуели Petróleos de Venezuela, SA. Це було одним із основних джерел прибутку режиму Мадуро, щоб розраховуватися із мільярдними запозиченнями, що отримував з Росії і Китаю.

Читайте також: США передали контроль над банківськими активами Венесуели лідеру опозиції

Крім того, Вашингтон передав контроль над активами Венесуели в банках Сполучених Штатів лідеру опозиції Венесуели Хуану Гуайдо – також з метою збереження від розкрадання режимом Мадуро.

Як повідомляв Укрінформ, адміністрація Дональда Трампа підтримала Хуана Гуайдо на посаді тимчасового президента Венесуели, який має привести країну до позачергових виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-