Трампа запросили виступити у Конгресі

Трампа запросили виступити у Конгресі

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп прийняв запрошення від спікера Палати представників Ненсі Пелосі з приводу його промови в Конгресі про стан справ у країні.

Про це йдеться у листі Трампа Пелосі, який був оприлюднений на сайті Білого дому.

"Дякую за Ваш лист, в якому Ви мене запрошуєте виступити з промовою в Конгресі про стан справ у країні у вівторок, 5 лютого 2019 року. Для мене велика честь це прийняти (запрошення — ред.)", - йдеться у листі президента.

Трамп також додав, що з нетерпінням чекає наступного вівторка.

Читайте також: У Трампа кажуть, що не бояться ще одного "шатдауну"

Як повідомляв Укрінформ, спікер Палати представників США Ненсі Пелосі у середині січня відмовила главі Білого дому Дональду Трампу у виступі перед Конгресом зі щорічним зверненням про стан справ у країні. Вона підкреслила, що через "шатдаун" Секретна служба й Міністерство внутрішньої безпеки, які кілька тижнів поспіль сидять без зарплати, просто не зможуть забезпечити належну охорону заходу.

У відповідь Трамп "помстився" конгресвумен від Демократичної партії, скасувавши її турне на чолі з парламентською делегацією до кількох країн, в тому числі, таємний візит до Афганістану.

25 січня після переговорів президента Трампа з лідерами демократів був завершений найтриваліший в історії країни урядовий "шатдаун". Сторони домовились відновити фінансування уряду до 15 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-