У Пентагоні вважають недостатніми власні можливості для кіберзахисту

У Пентагоні вважають недостатніми власні можливості для кіберзахисту

Укрінформ
Постійне вдосконалення кіберзахисту оборонних установ США з проведенням сотень навчань щодо відбиття хакерських нападів не забезпечує повної гарантії безпеки від втручання ворога, який почав залучати можливості штучного інтелекту для своїх атак.

Про це йдеться в доповіді керівника управління експлуатаційних випробувань та оцінки Пентагону Роберта Бехлера, яку наводить американське агентство Bloomberg.

"Можливості кіберзахисту американських військових не просуваються настільки швидко, щоб випередити "натиск багатовекторних атак", що передбачаються з боку противників", - зазначається в документі.

І попри те, що в боротьбі з мережевими атаками Пентагон досяг певного прогресу, у відомстві все ж наголошують, що можливості потенційних противників зростають швидше. А отже, ворог "продовжує знаходити нові вразливі місця, а також методи протидії захисту".

При цьому небезпечними факторами, які поліпшують хакерські методи, називаються автоматизація і штучний інтелект, які починають "здійснювати глибокі зміни в кібер-середовищі".

У доповіді наводяться окремі приклади вразливості американських систем від хакерів. У тому числі, вказується на системи керування надсучасними винищувачами F-35, навігаційну систему із супутниками GPS третього покоління, а також на інші бази даних, у тому числі щодо лікування ветеранів Збройних сил США.

Незважаючи на проведення понад 200 навчань з імітацією кібер-нападів на підрозділи й установи Міноборони в минулому фінансовому році, необхідно проводити більшу кількість тестів, стверджують фахівці.

Читайте також: Канадська розвідка попередила про зростання загрози кібервимагань

Для протидії американські військові розробляють методи, щоб спробувати обернути можливості штучного інтелекту на захист від кібератак. У цьому зв'язку пропонується залучати більше науковців, приватних компаній та фахівців для розширення можливостей кібербезпеки Міноборони США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-