Асад скасував спецвізи для дипломатів ЄС

Асад скасував спецвізи для дипломатів ЄС

Укрінформ
Сирійський президент Башар аль-Асад скасував спеціальні візи для дипломатичних представників та чиновників Європейського Союзу, що ускладнило їхні зусилля з допомоги постраждалим від війни.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на трьох європейських високопосадовців

"Президент Сирії анулював спеціальні візи для посланців та уповноважених ЄС, які дозволяли їм постійно подорожували між ліванською столицею Бейрутом та сирійським Дамаском, займаючись дистрибуцією допомоги серед жертв громадянської війни. Це серйозна проблема для гуманітарної допомоги ЄС", - йдеться в повідомленні.

Скасування цих документів відбулося на початку січня й без жодних пояснень з боку офіційного Дамаска. Це означає, що дипломатичний персонал тепер повинен буде подавати заявки на одноразові візи щоразу, коли вирушатиме в Сирію.

Читайте також: У Асада заговорили про активізацію перемовин із курдами

Як відомо, із початку конфлікту в Сирії в 2011 році ЄС використовував столицю Лівану як свою дипломатичну базу, оскільки більшість посольств ЄС у Дамаску булит закриті на знак протесту проти політики Асада. За понад 7 років руйнівної війни Європейська комісія виділила майже 800 мільйонів євро на харчі, ліки та притулок для сирійців усередині країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-