У Бельгії розгорівся

У Бельгії розгорівся "візовий скандал"

Укрінформ
У Бельгії розгорівся скандал навколо члена міської ради міста Мехелен Мелікана Кукама (Melikan Kucam), члена фламандської націоналістичної партії N-VA, який був звинувачений у продажі 200 «гуманітарних віз» по 10 тисяч євро за кожну.

Про це у четвер, 17 січня повідомляє видання «Brussels Times».

«Кукам сьогодні постане перед слідчими магістратури, які вирішуватимуть, чи продовжувати термін його затримання. Він був арештований у вівторок після того, як надійшли скарги від Ассірійського товариства християн з Іраку і Сирії, до якого Кукам також входить в якості члена. Візи від початку були призначені для того, щоб надати сирійським християнам можливість прибути до Бельгії та уникнути переслідування на батьківщині», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Польща торік видала українцям майже 900 тисяч віз

Питання щодо цього інциденту буде винесено на розгляд Комітету з внутрішніх справ бельгійського парламенту. Ймовірно, що колега Кукама по партії N-VA Тео Франкен (Theo Francken) може потрапити під жорстку критику, оскільки саме він був державним секретарем з питань міграції, коли був представлений план надання гуманітарних віз християнським біженцям із Сирії. Цьому депутату також належить ідея введення системи посередників для отримання таких віз, на чому й був оснований злочинний «бізнес» Кукама.

Якщо звинувачення на адресу Кукама будуть підтверджені, його однопартієць у парламенті країни понесе «політичну відповідальність» за цей інцидент, зазначає видання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-