Кандидат Трампа в генпрокурори впевнений у втручанні Росії у вибори

Кандидат Трампа в генпрокурори впевнений у втручанні Росії у вибори

Укрінформ
Кандидат на посаду генпрокурора США Вільям Барр, запропонований президентом Дональдом Трампом, прямо звинуватив російський уряд у спробах втручання в президентські вибори в Штатах та підтвердив необхідність встановити всі подробиці дій Кремля.

Таку заяву він зробив у вівторок під час слухань у Юридичному комітеті Сенату США щодо затвердження його на посаду, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Я вважаю, що росіяни втручалися або мали спроби втручання у вибори (президента США 2016 року – ред.), і я думаю, ми повинні встановити всі факти", - зауважив Барр.

Він також підкреслив, що має намір діяти в рамках "правил та законів" щодо "російського" розслідування на чолі зі спецпрокурором Робертом Мюллером.

Читайте також: Кандидат Трампа в генпрокурори не вважає слідство Мюллера "полюванням на відьом"

Водночас Барр прокоментував заяву особистого адвоката Трампа Руді Джуліані про те, що президент начебто може відкоригувати фінальну доповідь спецпрокурора перед тим, як вона буде оприлюднена. У цьому зв'язку кандидат на посаду генпрокурора США підкреслив: "Цього не станеться".

Як повідомляв Укрінформ, на початку грудня Трамп оголосив рішення висунути на посаду генпрокурора США 68-річного Вільяма Барра, який уже обіймав цю посаду з 1991 по 1993 роки, за часів президента Джорджа Буша-старшого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-