Росіянку Бутіну в політичні кола США

Росіянку Бутіну в політичні кола США "проштовхував" Кремль - ЗМІ

Укрінформ
Інфільтрація Марії Бутіної у консервативні кола американського політичного істеблішменту проводилася з відома та схвалення Кремля.

Про це пише The Daily Beast.

«Моя оцінка того, що відбулося з Торшиним, Бутіною та Національною стрілецькою асоціацією (NRA), полягає у тому, що росіяни вирішили у сприятливий період часу до 2016 року, провести операцію впливу тут, у США, маючи кілька різних цілей», — сказав Стів Холл, який працював 30 років у ЦРУ.

Згідно з доповіддю, Олександр Торшин вважав, що російські чиновники мають використати Національну стрілецьку асоціацію (NRA), щоб вплинути на політично активних американців.

Торшин, тодішній заступник керівника центрального банку РФ, відзначив вплив правозахисної групи на політику США. Він розповів Кремлю про свої контакти в асоціації, зокрема, про розмови та зустрічі у США, та запропонував кремлівським чиновникам вивчити, як деякі люди, пов'язані з асоціацією, бачать відносини між США та РФ.

«Очевидною метою операції було сприяти перемозі Дональда Трампа та збільшити ймовірність того, що Хілларі Клінтон програє. Крім того, вони хотіли посіяти якомога більше хаосу у нашій демократії», — додав розвідник.

Представники ЦРУ та національної розвідки відмовилися коментувати ці слова. Адвокат Бутіної також відмовився від коментарів.

Читайте також: Кандидат Трампа на посаду генпрокурора обіцяє не заважати Мюллеру

Як повідомлялося, 30-річна росіянка Марія Бутіна була затримана у липні в США за звинуваченням у спробі проникнути до політичних кіл Республіканської партії, зокрема через Національну стрілецьку асоціацію з метою лобіювання російських інтересів. Їй загрожує до п'яти років позбавлення волі. Бутіна визнала себе винною у веденні діяльності іноземного агента на користь РФ, щоб створити таємний канал зв'язку між Кремлем та адміністрацією Трампа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-