Американські військові залишаться на кордоні з Мексикою до вересня

Американські військові залишаться на кордоні з Мексикою до вересня

Укрінформ
Міністерство оборони США оголосило, що подовжує до вересня місію американських військових на південному кордоні з Мексикою, таким чином загальна тривалість місії становитиме майже рік.

Про це інформує агентство Anadolu.

«У відповідь на запит міністерства внутрішніх справ від 27 грудня 2018 року, виконувач обов'язків міністра оборони Патрік Шанахан схвалив продовження місії на південному кордоні до 30 вересня 2019 року», - йдеться у заяві Пентагону.

Близько 5 тисяч військовослужбовців, включаючи підрозділи Національної гвардії, зараз перебувають на кордоні з Мексикою після розгортання місії у відповідь на прохання президента Дональда Трампа та міністерства внутрішніх справ у жовтні.

Минулого місяця тодішній міністр оборони Джеймс Меттіс продовжив термін розгортання військ на кордоні, який спочатку мав закінчитися 15 грудня, до кінця січня.

Читайте також: Трамп звинуватив демократів у рекордному "шатдауні", але нічим поступатися не хоче

Пентагон спочатку оцінив вартість місії у $72 млн, але тепер ця сума стане значно вищою. У зв'язку з повідомленнями про багатотисячний "караван мігрантів", що прямував з країн Центральної Америки через Мексику до США, адміністрація Дональда Трампа прийняла рішення залучити регулярні війська для охорони кордону. За чинним законодавством, військові не можуть виконувати функцій прикордонних служб чи охорони правопорядку. Тому місія американських військових на південному кордоні полягає в облаштуванні інженерних споруд та забезпеченні охорони прикордонних служб, що виконують свою місію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-