Вбивство мера Гданська: Поляки масово виходять на мітинги проти ненависті

Вбивство мера Гданська: Поляки масово виходять на мітинги проти ненависті

Фото
Укрінформ
У Варшаві тисячі людей вийшли на мітинг проти ненависті і насильства як реакцію на смертельний замах на мера Гданська Павла Адамовича.

Про це повідомляє RzeczPospolita.pl.

Мер Варшави Рафал Тшасковський запросив мешканців Варшави на зустріч у Палаці культури і науки. Інформація про неї з'явилась ще до того, як стала відома звістка про смерть Адамовича у лікарні. Подібні зустрічі відбуваються у багатьох містах Польщі. Люди запалили свічки під гаслом "Стоп ненависть".

Тшасковський оголосив три дні жалоби (з 15 по 17 січня) в пам'ять про загиблого колегу з Гданська.

"Я прийняв рішення, що Варшава буде шанувати пам'ять мера Павла Адамовича, який помер сьогодні, триденним трауром 15-17 січня", – написав Тшасковський.

Читайте також: Мер Гданська Адамович, на якого напали з ножем, помер у лікарні

Нагадаємо: мер польського міста Гданська Павел Адамович помер у понеділок удень від ножових поранень, отриманих у неділю ввечері на благодійному концерті.

Напад здійснив 27-річний чоловік, який 13 січня прорвався на сцену, де проходив Великий фінал благодійної організації "Великий оркестр різдвяної допомоги", і завдав меру щонайменше два удари ножем в область серця. Його було затримано на місці, але він встиг крикнути в мікрофон, що раніше був несправедливо посаджений за грати з вини опозиційної партії "Громадянська платформа", членом якої був Адамович.

За даними преси, нападник дійсно був раніше засуджений за збройні напади на банки. Повідомляється також, що у нього є проблеми з психікою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-