ЄСПЛ розгляне позови засудженого екс-прем'єра Молдови в пріоритетному порядку

ЄСПЛ розгляне позови засудженого екс-прем'єра Молдови в пріоритетному порядку

Укрінформ
Європейський суд з прав людини розглядатиме в пріоритетному порядку позови, подані колишнім прем'єр-міністром Молдови Владом Філатом, який нині відбуває строк за корупцію.

Про це поінформував адвокат екс-прем'єра Віктор Мунтяну, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Відповідно до положень Регламенту ЄСПЛ, під час розгляду заяв інстанція враховує важливість і терміновість питань, зазначених заявниками. У разі позовів Влада Філата було вирішено, що вони мають розглядатися в пріоритетному порядку», - зазначив адвокат.

Як відомо, в жовтні 2015 року колишній прем'єр-міністр Молдови Влад Філат був позбавлений депутатського імунітету і затриманий прямо в будівлі парламенту за обвинуваченням в корупції і отриманні вигоди з впливу.

Генеральна прокуратура висунула Філату обвинувачення в отриманні хабара в розмірі 250 мільйонів доларів від бізнесмена, нині мера молдавського міста Оргеєва Ілана Шора.

Суд засудив Філата до 9-ти років тюремного ув'язнення. Зараз він відбуває термін в одній з пенітенціарних установ на півночі Молдови.

Читайте також: Україна подала позов до ЄСПЛ проти РФ

Влад Філат подав два позови до Європейського суду з прав людини, в яких він заявив про порушення, відповідно до Європейської конвенції, його права на свободу, справедливий суд і безпеку, а також про погані умови тримання під вартою. У своєму позові екс-прем'єр наголошує, що позбавлення його депутатського мандата до відповідного рішення Верховного суду було незаконним, а сама кримінальна справа відносно нього носило політичний характер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-