Теракт у Брюсселі: майже половина потенційних присяжних відмовилися від участі в процесі

Теракт у Брюсселі: майже половина потенційних присяжних відмовилися від участі в процесі

Укрінформ
Майже половина людей, викликаних на суд над ісламським терористом у Брюсселі в якості присяжних, знайшли привід відмовитися від участі в процесі.

Про це повідомляє бельгійське видання flxandersnews.be.

«Усього 200 людей були викликані з тим, щоб заповнити 24 місця у суді – 12 присяжних, і ще 12 – в якості резервних присяжних. Кожен з тих, хто отримав такий виклик, могли представити аргументи, чому вони не зможуть залучитися до слухання. 33 надали такий відвід до засідання, яке розпочалося в понеділок. Ще 60 надіслали письмові повідомлення про причини відмови від участі в юридичному процесі», - зазначає видання.

Як виявилося, деякі з наведених причин є більш вагомими за інші. Наприклад, такі як "я кататимуся на лижах 26-го січня", або "я проживаю далеко від місця суду", а також довідки від лікарів, були прийняті судом. В той же час, аргументи на кшталт "не можу з питань совісті", "мене потребують на робочому місці", "я читав про цю справу в газеті і не можу зробити об'єктивного судження", або "я і сам адвокат" - всі були відхилені.

Читайте також: У Брюсселі розпочався суд над бойовиком ІДІЛ

За даними, наведеними у публікації, для участі у процесі над Немушем були обрані 8 чоловіків та 4 жінки, які виноситимуть вердикт щодо його винуватості або її відсутності. Резерв присяжних складається з 9 жінок та 3 чоловіків.

Як вже повідомляв Укрінформ, в понеділок 7 січня у Брюсселі розпочався процес над французом алжирського походження Меді Немушем (Mehdi Nemmouce), якого звинувачують в нападі на Єврейський музей у 2014 році, внаслідок чого загинули чотири особи. Під час затримання підозрюваного у французькому Марселі у нього була вилучена відеокамера із записом злочину, зброя та прапор терористичної організації Ісламська держава.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-