У Малі невідомі нападники вбили 37 селян

У Малі невідомі нападники вбили 37 селян

Укрінформ
Група озброєних чоловіків напала на селище в центральній частині Малі та вбила 37 цивільних представників народності фулані.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на інформацію уряду Малі.

“В уряді заявили, що нападники, одягнуті в традиційний одяг мисливців донзо, напали на село Кулогон в центральному регіоні Мопті, а також те, що деякі з жертв були дітьми”, - пише Reuters.

Агентство зазначає, що минулого року етнічні сутички спричинили сотні смертей у цьому регіоні країни.

“Зіткнення між фулані та конкуруючими народностями ускладнили й без того важку безпекову ситуацію в напівпустельних та пустельних регіонах Малі, які служать базою для угрупувань джихадистів, пов’язаних з Аль-Каїдою та ІДІЛ”, - йдеться у матеріалі.

Читайте також: Трюдо відвідав базу миротворців у Малі

Нагадаємо: у Малі панує нестабільність після того, як повстанці-туареги та кілька розрізнених угрупувань ісламістів взяли під контроль північ країни у 2012 році. Це призвело до уведення Францією військ в 2013 році.

Хоча французька військова допомога дозволила повернути захоплені території під контроль центрального уряду Малі, ісламісти з того часу посилили свою присутність на півночі та в центрі країни, використовуючи етнічні протистояння для набору нових членів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-