Туск побажав Румунії успішного головування в ЄС

Туск побажав Румунії успішного головування в ЄС

Укрінформ
Президент Європейської Ради Дональд Туск побажав успіху Румунії, яка з 1 січня 2019 року прийняла від Австрії головування в ЄС.

Відповідне повідомлення розміщено на сторінці Президента Дональда Туска у мережі Twitter.

«Щасливого Нового року! Бажаю Румунії усього найкращого під час першого головування в ЄС. Переконаний, що ви впораєтеся та сподіваюся працювати разом з вами. #RO2019EU», - йдеться у повідомленні.

Румунія у вівторок, 1 січня, розпочинає головувати в Раді Європейського Союзу. Країна очолюватиме ЄС протягом шести місяців.

Як повідомлялося, наприкінці грудня голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер висловив сумніви у здатності румунського уряду успішно головувати в Євросоюзі.

«З технічної точки зору Румунія добре підготовлена до майбутнього головування в ЄС. Однак, думаю, що уряд Румунії не до кінця усвідомив, що означає головувати в Євросоюзі протягом шести місяців. У цій ролі гостро необхідна готовність чути інших і здатність залишати власні бажання позаду. З цього приводу у мене є деякі сумніви», - зазначав Юнкер.

Читайте також: Румунія починає головувати в ЄС

За його словами, внутрішньополітична ситуація у самій Румунії не вселяє впевненість у тому, що там існує єдність, як того вимагає європейське співтовариство.

Водночас румунський президент Клаус Йоханніс заявив, що Румунія зробить все можливе, щоб з честю впоратися з місією головування в ЄС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-