Меркель у новорічному привітанні нагадала про урок двох світових воєн

Меркель у новорічному привітанні нагадала про урок двох світових воєн

Укрінформ
Канцлер Німеччини Анґела Меркель у своєму новорічному зверненні закликала жителів країни до єднання і нагадала про урок двох світових воєн.

Про це повідомляє DW.

"Ми зможемо впоратися з викликами нашого часу, тільки якщо будемо триматися разом і працювати з іншими понад кордонами", - підкреслила канцлер.

За її словами, у досягненні своїх власних інтересів слід "враховувати інтереси інших", і в цьому полягає "урок двох світових воєн".

Серед найважливіших проблем, з якими стикнулася країна, Меркель згадала боротьбу зі змінами клімату, "упорядкування" потоків міграції та боротьбу з міжнародним тероризмом. У Раді Безпеки ООН, місце в якій Німеччина отримує на два роки, країні доведеться стикнутися з глобальними завданнями, підкреслила канцлер.

Читайте також: Меркель сподівається на стриманість Анкари після виведення американських військ із Сирії

Меркель також прокоментувала своє рішення не посідати більше політичних постів після завершення терміну повноважень на посаді канцлера.

"Демократія живе змінами, всі ми підвладні часу", - підкреслила вона.

Як відомо, 29 жовтня Анґела Меркель заявила про намір відмовитися від посади голови Християнсько-демократичного союзу (ХДС), водночас вона планує залишатися канцлером до наступних виборів у бундестаг у 2021 році.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-