Китай перегляне 15-річний вирок канадцю, звинуваченому у контрабанді наркотиків

Китай перегляне 15-річний вирок канадцю, звинуваченому у контрабанді наркотиків

Укрінформ
Китайський суд перегляне справу громадянина Канади, звинуваченого у контрабанді наркотиків.

Про це повідомляє Reuters.

«Китайський суд розпорядився про перегляд справи громадянина Канади за звинуваченням у контрабанді наркотиків», - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, Роберт Ллойд Шелленберг подав апеляцію після того, як суд у китайському місті Далянь 20 листопада виніс йому 15-річний вирок.

На слуханні суду прокурори заявили, що вирок був надто легким і неправильним, стверджуючи, що Шелленберг міг брати участь у міжнародній операції по контрабанді наркотиків. Суд прийняв цей аргумент і призначив повторний розгляд справи.

Читайте також: У Китаї судитимуть канадця за контрабанду наркотиків

Як зазначає видання, ця справа може ще більше перевірити і без того складні відносини між Пекіном і Оттавою на тлі затримання у Китаї двох канадських громадян за підозрою у загрозі державній безпеці.

Як повідомлялося, на початку грудня колишній канадський дипломат, а нині співробітник International Crisis Group Майкл Ковриг був затриманий у Китайській Народній Республіці. Пізніше стало відомо про другий арешт громадянина Канади - Майкла Спейвора. Поки що не зрозуміло, чи пов'язані ці затримання з арештом 1 грудня канадською поліцією за запитом США головного фінансиста китайської компанії Huawei Мен Ванжу. Цей інцидент викликав побоювання репресій у відповідь проти іноземних бізнесменів у Китаї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-