У Радбезі ООН Бельгія зосередиться на запобіганні конфліктам

У Радбезі ООН Бельгія зосередиться на запобіганні конфліктам

Укрінформ
На позиції непостійного члена Ради Безпеки ООН, яку Бельгія посяде з 1 січня 2019 року, ця країна зосередить зусилля на розбудові багатостороннього консенсусу, зміцненні миру та запобіганні конфліктам шляхом переговорів.

Про це у суботу на власній  сторінці у мережі Twitter написав міністр закордонних справ Бельгії Дідьє Рейндерс, який після нещодавньої відставки федерального уряду виконує також обов’язки міністра оборони країни.

«Після довгої та захоплюючої підготовки, ми готові розпочати наш мандат у РБ ООН як конструктивний, відкритий та надійний партнер для пошуку колективних відповідей на міжнародні проблеми: «будуючи консенсус, діяти для миру», - йдеться у повідомленні.

Така заява урядовця встигла отримати широке трактування у бельгійській пресі.

Зокрема, бельгійське інформаційне агентство «Белга» наводить вислів міністра Дідье Рейндерса, який дещо розширює інформацію щодо пріоритетів Бельгії під час мандату непостійного члена в РБ ООН.

Читайте також: Єльченко розповів про три кроки, які прискорять досягнення миру в Україні

«На додаток до специфічних завдань, які покладаються на членів Ради Безпеки, Бельгія буде продовжувати приділяти особливу увагу темам, до яких країна була залучена протягом тривалого часу, і які висувала під час кампанії (визначення непостійного члена РБ ООН): запобігання конфліктам шляхом посередництва та увага загрозам миру, включаючи кліматичні зміни, захист кожної особи, включаючи дітей, які є жертвами військового конфлікту, а також ефективний оперативний менеджмент в рамках місій ООН», - наводить «Белга» слова бельгійського урядовця.  

Агентство нагадує, що у червні 2018 року Бельгія отримала підтримку Генеральної Асамблеї ООН (181 голос за з 188 голосів), що набагато перевищує необхідні для набуття статусу непостійного члена РБ ООН дві третини голосів. 

Поряд з Бельгією, непостійними членами РБ ООН з початку наступного року стануть такі країни як Німеччина, Південна Африка, Домініканська Республіка та Індонезія. Представники цих країн братимуть участь у роботі Ради Безпеки ООН поряд з п’ятьма  її постійними членами, які мають право вето: США, Росією, Китаєм, Францією та Великою Британією.

фото: Twitter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-