Поліція у Парижі застосувала спецзасоби проти

Поліція у Парижі застосувала спецзасоби проти "жовтих жилетів"

Укрінформ
У Франції проходить сьома хвиля протестних акцій "жовтих жилетів". У Парижі поліція застосувала спецзасоби проти учасників акції, які перекрили трамвайні колії.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

У столиці декілька сотень протестувальників зібралися біля офісів провідних телеканалів та вимагали відставки президента Еммануеля Макрона. Демонстранти перекрили травмвайні колії, у відповідь поліція застосувала гранати із сльозогінним газом. Кількох людей було затримано.

Акції протесту проходять і в інших регіонах та містах країни. Загалом, цієї суботи чисельність і активність демонстрантів значно менша, ніж у попередні тижні.

Активісти руху "жовтих жилетів" вже поширили у соцмережах заклик зібратися у новорічну ніч на Єлисейських полях у Парижі.

Крім того, вони заявили про намір активізувати протестний рух у січні.

Читайте також: У Бельгії не відбулася акція «жовтих жилетів»

Як повідомляв Укрінформ, у Франції із 17 листопада проходять акції руху "жовтих жилетів". Активісти виступають проти підвищення цін на пальне, урядової податкової політики загалом та вимагають відставки президента і прем'єр-міністра.

Уряд Франції пішов на економічні поступки протестувальникам і відтермінував на рік підвищення цін на пальне, а також наклав мораторій на підвищення упродовж зими тарифів на газ та електроенергію.

А з 2019 року в країні буде підвищено на 100 євро мінімальну зарплату та зменшено податковий тягар для найбільш уразливих верств населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-