У Бельгії не відбулася акція «жовтих жилетів»

У Бельгії не відбулася акція «жовтих жилетів»

Укрінформ
Анонсована у соціальних мережах на суботу, 29 грудня, акція «жовтих жилетів» у Брюсселі, вочевидь, не відбудеться - завдяки зусиллям поліції та місцевої адміністрації в країні вдалося запобігти акціям протесту.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Місцева преса приділяє цим зусиллям високу увагу, особливо після того, як напередодні група протестувальників у жовтих жилетах вчинила спробу заблокувати прикордонний перехід на бельгійському кордоні.

За інформацією агентства Белга, губернатор провінції Ено Томмі Леклерк заборонив проведення публічних заходів на прикордонних переходах за участю більш як 5 осіб. Відповідні дії, які погоджені з адміністрацією районів на Півночі Франції, мають чітку спрямованість проти активності «жовтих жилетів».

Протягом різдвяного тижня спроби блокувати прикордонні пункти здійснювалися у багатьох районах Бельгії. За повідомленнями поліції, серед людей у "жовтих жилетах" були групи зловмисників, які в ніч проти минулої середи скоїли збройне пограбування вантажівки. Такі дії, а також будь-які спроби насильства проти службовців, державних або прикордонних установ, рішуче припиняються зусиллями поліції.

Читайте також: "Жовті жилети" завтра знову вийдуть на протести у Франції

Водночас, обмежувальні заходи, яких вживають по обидва боки франко-бельгійського кордону, не спрямовані проти туристів, які можуть вільно перетинати пункти пропуску та зупинятися на будь-яких визначених автостоянках уздовж автомагістралей у провінції Ено.

За повідомленням інформаційного веб-сайту Федеральної поліції Бельгії, 29 грудня в усіх провінціях Бельгії ситуація спокійна, жодних акцій або демонстрацій за участю людей у «жовтих жилетах» помічено не було.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-