Російська розвідка надсилала сенаторам США листи нібито від

Російська розвідка надсилала сенаторам США листи нібито від "Патріотів України" – WP

Укрінформ
У 2015 році кілька американських сенаторів отримали листи нібито від групи "Патріоти України" з закликами "врятувати" Україну, і за цим стоїть російське ГРУ, яке намагалося вплинути на позицію політиків США з українського питання.

Про це повідомляє The Washington Post із посиланням на розвідку.

"У лютому 2015 року, на другий рік конфлікту на сході України, дюжина американських сенаторів отримали електронний лист від людини, яка нібито належить до групи "Патріоти України"", - йдеться у повідомленні.

За даними The Washington Post, лист був написаний англійською на початковому рівні і розпочинався так: "Американські сенатори та конгресмени! Сьогодні ситуація в Україні дуже погана. Україна перебуває у стані війні... Рівень корупції в українській армії є колосальним. Високопоставлений офіцер продає зброю терористам".

У листі також було посилання на петицію, яка закликала "врятувати" Україну. В її тексті також містився заклик до американських сенаторів направити "досвідчених спеціалістів з США та НАТО" до України для заміни українського командування.

"Ми сподіваємося, що ви зможете вплинути на Білий дім, Пентагон та Держдеп, аби направити західних офіцерів до України для встановлення прямого контролю над українською армією", - йдеться у петиції.

Читайте також: РФ звела "кримський паркан" далеко від адмінмежі - Слободян

Як пише видання з посиланням на джерела, ці листи були першою спробою ГРУ РФ вплинути на свідомість американських політиків. Російська розвідка мала дві мети — деморалізувати українців та змусити американських політиків думати, що українці втратили віру у свою армію.

Проте ці листи не знайшли відгуку в сенаторів США, наголошує WP.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-