Путін підписав закон про покарання за втягнення підлітків у мітинги

Путін підписав закон про покарання за втягнення підлітків у мітинги

Укрінформ
 Володимир Путін підписав ухвалений Держдумою закон про адміністративну відповідальність за втягнення неповнолітніх у несанкціоновані акції протесту.

Документ був опублікований на порталі правової інформації РФ.

Тепер громадянам, визнаним винними, загрожуватиме штраф на суму від 30 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або 15 діб адміністративного арешту, а для юридичних осіб штраф може становити від 225 тисяч до 500 тисяч рублів.

За повторне порушення пропонують «підвищену адміністративну відповідальність»: штраф для громадян у розмірі від 150 тисяч до 300 тисяч рублів або до 30 діб адміністративного арешту, для юридичних осіб - від 500 тисяч до 1 мільйона рублів (14,5 тис. доларів).

Читайте також: Орбан назвав протести проти реформи трудового законодавства істерикою

Законопроект було внесено в Думу невдовзі після антикорупційних мітингів Олексія Навального, в яких, за оцінками спостерігачів, брали участь чимало підлітків - школярів і студентів молодших курсів.

На початку року президент Росії Володимир Путін доручив правоохоронним органам "рішуче присікати" діяльність груп, які намагаються, на його думку, залучити молодь до участі в несанкціонованих мітингах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-